Rendering

 

Så här fixar du Render-Blocking JavaScript och CSS i WordPress.

Det skulle jag vilja påstå att det är omöjligt att utföra. Men för att börja ifrån början så körde jag ett test med Googles verktyg, PageSpeed Insights. Fick så dåligt resultat att jag gick vidare med att undersöka varför. Den största boven var att mina bilder var för stora. Men det gick lätt att optimera dom med ‘Smush Image Compression and Optimization’ vilket visade sig vara ett bra verktyg till min hemsida. Och jag kör med WordPress – Woocommerce och har Storefront med Homestore child theme.

Sen var det det dags för nästa steg på Googles ‘att göra lista’ för ett bättre resultat. Jag hade fyra js filer och åtta css filer som blockerade halva sidan. Först använde jag Autoptimize pluginet och följde ett flertal guider utan resultat. Sen körde jag med ‘Fast WordPress’ plugin utan resultat. Jag läste och läste i timtal om problemet som tydligen många har råkat ut för.

In med nästa plugin som lovade att fixa problemen. Och det var ‘WP Scripts & Styles Optimizer. Följer allt till punkt och pricka. Glad i hågen går jag återigen in på Googles Page Speed Insights och kör testet. Smack, alla resultat lyser rött och har snarare blivit sämre än bättre. Tänker att jag måste ha gjort något fel och går igenom allt igen, men nejdå, installationen verkar okey. Börjar ledsna på detta nu.

Fortsätter att googla och läsa allt om detta problem. Läser någonstans att det inte går att fixa detta problem med renderingen. Läser också någonstans att det inte är nödvändigt att hamna på 100% i testet, vilket gör mig lite mer hoppfull att det kanske inte är min sida det är fel på.  Om du hamnar någonstans mellan 50% – 70% så är det bra, men jag kommer inte ens upp i det, jag ligger på 20% – 40% på skalan.

Nästa sak jag läser är att många plugin försämrar hastighet och optimering ganska mycket, och det visste jag redan. Men för att prova så avinstallerade jag alla plugin som inte var helt nödvändiga för webbutiken. Tillbaka till PageSpeed Insights igen, jag har kört testet så många gånger att jag väl snart blir blockerad av Google :-), och nu minsann händer det något positivt, jag lyckades komma över 50% på testet.

Så jag bestämmer mig för att inte installera mer än Smush Image Compression and Optimization vilket visade vara ett utmärkt verktyg, till och med i gratisversionen, man kan bara köra 50 bilder i taget, så istället får man köra det flera gånger tills alla bilder är optimerade.

Till sist tvekar jag länge på om jag ska ha WP Super Cache eller W3 Total Cache. Dom har många fördelar och nackdelar bägge två, läser jag på nätet. Men eftersom jag har haft W3 Total Cache tidigare så får det bli det igen. Och tur va det, för efter installationen körde jag ett nytt test med PageSpeed och då var jag helt plötsligt uppe i 80%. Fantastiskt…

Så jag kände mig ganska nöjd ändå, med alla timmarna jag hade lagt ner på detta problem. Och alla plugin som jag har testat, all text jag har läst om och om igen, betalade mig till slut. Nu är detta hur jag har upplevt och tyckt, så resultatet är ju ingen garanti för att det blir likadant hos dig. En sak har jag i alla fall märkt av, och det är att för många plugin tar ner hastigheten på din sida. Och snabbheten är ju väldigt viktig, om inte viktigast när det gäller e-handel. Så nu hoppas jag att mina posters framträder snabbt, klart och tydligt.

Lycka till med era hemsidor!

Postergrafik.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *